Перла

През 70-те години тук е бил известния къмпинг Перла, впоследствие закрит за да се построи резиденция на бившата БКП . Днес всеки може да се наслади на прекрасния плаж може би единствения в България с истински южно географско положение.

Беглик таш

В района на Приморско се намират останките на древното тракийско селище Беглик таш. То е най - ранното тракийско светилище в Югоизточна България. Усилен живот е имало в края на бронзовата епоха XIII в.пр.Хр .Глинените съдове които изобилстват в района доказват че в древността се е осъществявала връзка с Крит, Троя, Египет и много др. Светилището се свързва със култа към плодородието и Богинята - майка и Орфическото посвещение. Една от легендите гласи ,че Вълчан и Стоян войводи са скрили съкровищата си в тази местност. Беглик таш е бил любимо място за лов на бившия държавен глава Т. Живков.

Ропотамо

Резерват "Ропотамо" е с площ 1 000 ха и се простира около двата бряга на река Ропотамо. Реката преминава през лонгозна гора, а най голямата атракция са красивите водни лилии. Тук се намира скалното образувание - Лъвската глава

Водни лилии

Лъвска глава

Лъвската глава представлява интересна каменна пирамида, оформена сред ларамийски сиенити с къснокредна възраст (около 65-70 млн. години). Тя наподобява профил на лъвска глава и се намира на надморска височина 60-110 m по десния бряг на р. Ропотамо между Созопол и Приморско (42.31592, 27.73324). Разположена е в местността Калето при Маслен нос, непосредствено до шосето за Приморско. Обявена е за природна забележителност през 1974 г. като част от природен парк Ропотамо.